Reddit: the front page of the internet

Reddit is een online gemeenschap vanaf 2005 met 234 miljoen gebruikers staat Reddit goed voor ongeveer 8 miljard page views per maand. Een website waar de bezoeker de macht heeft. De gebruiker kan artikelen op de site plaatsen die andere gebruikers omhoog kunnen stemmen (of omlaag natuurlijk). Een goede plek om je hart te luchten en waar miljoenen gebruikers je post zien. Reddit is in juni 2005 opgericht door Steve Huffman en Alexis Ohanian gevestigd in San Francisco, California. De doelgroep van Reddit is verschillend. Er zijn honderden verschillende communities met eigen interesses.

Een goude marketing kans natuurlijk! Reddit blijft door de gebruikers altijd actueel en er is altijd wel relevant, het aantal gebruikers van reddit en de rubrieken, of de zogeheten ‘subreddits’, blijven groeien. Iedere dag komen er nieuwe gebruikers en artikelen bij.

In praktijk:

Hoe kunnen grote internationals nou Reddit gebruiken om in te spelen op de berichten van de klant. Iedere grote bedrijf of merk heeft zijn eigen rubriek (gemaakt en beheerd door loyale fans). Een paar voorbeelden van grote merken zijn:
https://www.reddit.com/r/samsung/
https://www.reddit.com/r/apple/
Iedere rubriek bevat de laatste relevante nieuwts, tips en meer. Gebruikers plaatsen vaak zelf ook ideeën of problemen waar zij tegen aan lopen. Grote bedrijven spelen hier goed op in, soort webcare op Reddit. Officiele gebruikers van het bedrijf zelf beantwoorden de vragen en klachten van de gebruikers. Zij voelen zich gehoord en serieus genomen. Ideaal voor een bedrijf natuurlijk, zij hoeven nu geen forum meer te maken!

Loyale fans begeven zich naar deze subreddits en geven altijd feedback over hun eigen ervaringen van het product, ideaal voor een bedrijf natuurlijk. Een grote subreddit zoals Apple heeft 370,000 volgers waarvan er altijd meer dan 1000 online zijn. Zij kunnen veel problemen uit handen nemen van Apple, voornamelijk troubleshooting. Direct adverteren en verkopen wordt vaak niet gewaardeerd op deze subreddits. Een poster moet wel waarde toevoegen (content marketing).

Conclusie:

Een community gemaakt en onderhouden door loyale fans met ondersteuning van het bedrijf zelf. Het gevoel van dat zij gehoord worden en dat er geluisterd wordt is erg krachtig. Hierdoor maak je van loyale fans echte ambassadeurs. Adverteren en verkopen op de subreddits wordt niet gewaardeerd. Een post moet wel iets bijdragen aan de community.

Bronnen:

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s