Mobile marketing: een gamechanger.

Mobile is een alsmaar groeiende markt. Zo groot zelfs dat er voor iedere computer wel 4 smartphones zijn. Mobile wordt vaker een meer gebruikt dan een PC en wordt ook toegepast voor meer toepassingen. De kansen liggen bij de mobile marketing. Een leven in de huidige maatschappij zonder smartphone is bijna niet te doen. Er kan gesteld worden dat een smartphone bijna een levensbehoefte is. De smartphone is het allerbelangrijkste. Je wordt er mee wakker, je gaat er mee slapen en je gebruikt het zelfs op de wc (nietontkennen, jij doet dat ook). Het is zo groot dat het zelfs groter is dan zakelijke, particulieren en tablets verkoop gecombineerd.

heres-an-excellent-presentation-about-the-rise-of-mobile-and-the-massive-implications

De consument wordt mobile only.  Vroeger belde en SMSte we met onze telefoontjes. En de rest deden we met de computer. Maar tegenwoordig wordt de grote computer alleen nog maar gebruikt voor werk. Bijv. documenten typen, presentaties maken, etc. De rest kan op de mobiel. Agenda, mail, online shoppen, nieuws lezen, social media en zelfs gamen. De telefoon wordt werkelijk voor alles gebruikt.  Het is zelfs mogelijk om de desktop vervangen (als je dat wilt)!. De groei van video neemt ook toe. Grote netwerken zoals Youtube en Netflix vervangen TV. De groei van video op mobiel neemt alsmaar toe. TV on demand op de telefoon. De mobiel vervangt zelfs de TV!

De telefoon is zo breed inzetbaar. De mogelijkheden zijn oneindig door apps. Van talen leren, een taxi bestellen of piano spelen, alles kan op de telefoon. De smartphone is als het ware een hele computer in je broekzak.
De telefoon speelt ook een grote rol tijdens de customer journey. Van orienteren tot bestellen en betalen. Alle fases kunnen zich op de telefoon afspelen en het is dus van belang om mobile te optimaliseren. Een webshop moet dus ook erg goed gebruik maken SEO en de responsiveness van de site.

Het maakt niet uit wat voor soort website je hebt. Van webshop tot een blog. De kans is groot dat iemand via de mobiel de site bezoekt. Het is van essentieel belang om de site te optimaliseren voor mobile. De groei van mobile neemt alsmaar toe en stopt niet. De kansen en de toekomst ligt in mobile.

Bronnen (APA):

Lacy, L. (2016, January 4). Mobile Marketing Trends 2016: 50 Experts On The Future of Apps, Ads & Search. Retrieved from https://www.linkdex.com/en-us/inked/mobile-marketing-trends-2016/

E27. (2016, February 18). [10 trends that will shape up the future of mobile ads and marketing]. Retrieved from https://e27.co/10-trends-will-shape-future-mobile-ads-marketing-20160218/

Olenski, S. (2016, February 18). [Mobile In Mind: Thoughts On The Present And Future Of Mobile Marketing]. Retrieved from http://www.forbes.com/sites/steveolenski/2015/06/08/mobile-in-mind-thoughts-on-the-present-and-future-of-mobile-marketing/#376f61a6141a

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s